Esittely

Nimeni on Sauli Solhagen. Valmistuin Jyväskylän yliopistosta filosofia pääaineenani, suoritin filosofian jatko-opintoja Helsingin yliopiston teoreettisen filosofian laitoksella ja hankin filosofisen praktiikan täydennyskoulutuksen Kriittisestä korkeakoulusta. Sovelsin tutkijana ja konsulttina Helsingin yliopiston palveluksessa filosofista ajattelua talouden ja yhteiskunnan kysymyksiin. Olen luennoinut ja pitänyt harjoituksia sosiaalisen ja eettisen liiketoiminnan käytännöistä Helsingin yliopistossa sekä opettanut filosofiaa lukiolaisille. Työurani ja koulutukseni perusteella minua voisi hyvinkin kutsua filosofiksi.

Olen työskennellyt filosofiaan liittyvien opetus- ja tutkimustöiden lisäksi monenlaisissa muissakin tehtävissä. Minulla on mm. opettajan, näyttötutkintomestarin ja puuartesaanin tutkinnot. Työkokemukseni koostuu edellä kerrotun lisäksi johtamisesta, opettamisesta sekä ympäristö- ja koulutussektorin asiantuntijatehtävistä. Pitkän ja monipuolisen työurani viimeisimpiin käänteisiin kuuluu paluu opetustehtäviin sekä käden taitoihin liittyvien palvelujen tarjoaminen oman Lassen Taitotalo Oy nimisen yritykseni kautta.

Sokrateen kerrotaan sanoneen, että tutkimaton elämä on hukkaan heitetty elämä. Ajatus on aina viehättänyt minua ja olenkin sitä mieltä, että jokainen uusi asia tai elämänmuutos tuo tullessaan tilaisuuden lisätä omaa ymmärrystä.